Ystäväni, runoilijaharjoittelija, Untamo Hylkiö istuu Kaffilassa. Yksin. No, ei aivan yksin. Kaffilan asiakaspalveluhenkilö seisoo kassan lähellä kädessään Mikä Lie (ML 1.3) merkkinen laite. Se on laite, joka auttaa siinä, ettei tarvitse katsoa kahvilan saliin. Onko yksi monista sen Mikä Lie laitteen tarkoituksista vierottaa ihmiset toisistaan? Partaa sillä ei tiettävästi voi vieläkään ajaa.

Muuten, englanniksi se Mikä Lie (ML 1.3) on What Ever (WE 1.3), eikö olekin?

Kaikkihan tietysti tietävät, että kyse on älypuhelimesta.  

– Huokaus, tuli Untamo Hylkiön suusta.

Ja toinenkin huokaus tuli. Taisipa tulla kolmas, neljäs ja viideskin. Kuka niitä kaikkia huokauksia jaksaa laskea? Joku viisas on sanonut, että maailman lyhyin rukous on huokaus.

Miksi Untamo huokaili?

Nyt alamme käyttää meille annettua erityislahjaa, ajatustenlukua. Me kuulemme joidenkin ihmisten ajatukset jo ennen kuin he tuovat ne julki. Uskokaa tai älkää! Totta se kuitenkin on. Älkää pelätkö! Emme aio julkistaa kaikkia kuulemiamme ajatuksia missään. Tai, jos julkaisemmekin, emme kerro mikä ajatus, sana, lause, tai virke on keneltäkin lähtöisin.

– Oi virus, tule jo, tule-tule jo, alkoi herra Untamo Hylkiö lallatella mielessään.

Ilman virusta (IiVee 2020, InspiraatioVirus 2020) on lähes mahdotonta kirjoittaa uutta sanoitusta tunnettuun lauluun ”Porsaita Äidin oomme  kaikki”. Onko sellainen tilattu Untamolta? Voi olla. Hän, kun ei bisneksistään paljoakaan kerro. Joka tapauksessa, näyttää tulevan hikihelmiä otsalle ja poskille.

– Tule joo, tule joo, viiruksenii (molto crescendo, lento, piccato)… jatkoi ystävämme Untamo Hylkiö lallattelua.

Pahimmillaan IiVee viruksen tulon odottaminen voi olla niin tuskallista, että hikeen sekoittuu punaista, yleensä suonissa virtaavaa nestettä. Siinä nesteessä virtaa hemoglobiinia, valkoisia ja punaisia soluja, sokeria, kalkkia ja suolaa. Ynnä muuta. Ynnä muuta.

Nyt Kaffilan asiakaspalveluhenkilö loi paheksuvan katseen Untamo Hylkiötä kohti. Ei Kaffilassa saa lallatella edes mielessään. Se voi häiritä muita.

Ei tullut IiVee virusta, mutta Brigitte Chardonnay (BC) ilmestyi Kaffilaan. Naamioituneena tietysti. Ymmärtäähän sen. Niin tunnettu filmitähti herättäisi huomiota, ellei olisi naamioitunut. Brigitte laittoi lempeästi ja varmoin ottein naamion herra Untamo Hylkiön kasvoille.

Oliko runoilijaharjoittelija U. Hylkiö vahingossa lallatellut ääneen?

Sitä me emme kerro.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s